Zona e minishengenit, i ftuar në studion e EuroNews, deputeti Ervin Bushati.

Kledina Skëndo
Read Time1 Minute, 39 Seconds
Gjatë takimit të 3-të rajonal për ballkanin perëndimor,kësaj rradhe pika e mbledhjes së liderve të ballkanit perendimor ishte Shqipëria , cështja kryesore që u diskuta ishte axhenda e përbashkët dhe nxitja e bashkëpunimit rajonal!
Duke qënë se ballkani perendimor është i vetmi rajon i paintegruar në Bashkimin Europian, edhe kjo ishte një temë shumë e rëndësishme që u diskutua ne takim.
Por cfarë efekti ekonomik do të sjellë ky minishengen ballkanik?
Është pyetja e cila shumë qytetarë shqiptarë i kërkojnë përgjigjen.
Rreth kësaj ka folur deputeti i PS,njëherazi antar i komisionit ekonomik,por edhe kryetari i PS Tiranë z.Ervin Bushati.
Më tepër se një përfshirje në bashkimin europian e kësaj zone, në sensin ekonomik mund të sjell një ngritje të ardhurash nëqoftë se integrohemi së miri.
Do të ulen kostot ekonomike,duke rritur lëvizjes e lirë të njerëzve,(qofshë edhe për punë),shërbimeve apo kapitalëve të mallrave.
Kjo do të jetë njëlloj sic ndodhë edhe tani mes qytetarve të vendeve të cilat janë pjesë, ku lëvizja e qytetarve,e mallrave apo shërbimëve është e lirë.
Me  krijimin e këtij minishengeni do të kemi një bashkim tregu të vendeve të rajonit që do të mundësoj liri në tregun e punës, ku një shqiptar mund të punoj në serbi apo e anasjellta.
Ajo që është e rëndesishme, êshtë që këto ti nisim njëherë me rajonin,më pas me antarsimin në BE, edhe me vendet e tjera.
– u shpreh z.Bushati!
Gjatë këtij takimi vlen të permendim që kryeministri jonë z.Rama i ka shoqëruar liderët e vendeve te ballkanit perendimor në zonat e prekura të termetit,, ku këta të fundit shprehën solidaritet per këtë tragjedi të ndodhur në vendin tonë në 26 nentor!
click the link…https://youtu.be/6WqC0Sjy7gA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

‘’Koncerti i Festave’’ në prag të fundivitit në Shkolla 9-vjecare "Skender Caci" .

Gjatë takimit të 3-të rajonal për ballkanin perëndimor,kësaj rradhe pika e mbledhjes së liderve të ballkanit perendimor ishte Shqipëria , cështja kryesore që u diskuta ishte axhenda e përbashkët dhe nxitja e bashkëpunimit rajonal! Duke qënë se ballkani perendimor është i vetmi rajon i paintegruar në Bashkimin Europian, edhe kjo […]