Zbulohet në Brazil smeraldi me vlerë 300 mln dollarë

administrator
Read Time48Seconds

Gurët e çmuar vijojnë të kenë vëmendjen e femrave. Dhe për ato që i duan, të përqëndrojnë vëmendjen tek qyteti i Brazilit, kjo pasi në një minierë aty pranë është zbuluar një smerald me peshë 272 kilogramë dhe gjatësi prej 1,3 metrash. Guri i çmuar gjigand mund të ketë një vlerë rreth 300 milion dollarësh.

Ku smerald është guri i dytë i çmuar më i madh pas atij të vitit 2001 me peshë prej 292 kilogramësh dhe vlerë prej 300 milionë dollarësh. Vlera e smeraldit të ri ende nuk është bërë e ditur, por mësohet se ai i është shitur një pronari minierash.

Sipas departamentit Kombëtar të Prodhimeve Minerale, Smeraldi është gjetur nga minatorët në Kooperativën Minerale në shtetin e Bahias. Ndërkohë që bleresi ka thenë se do ta ekspozojë smeraldin nëper muze dhe biblioteka për të gjithë kureshtarët dhe të dashuruarit pas gurëve të çmuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

`Trump` fshati më i ri në Indi

Gurët e çmuar vijojnë të kenë vëmendjen e femrave. Dhe për ato që i duan, të përqëndrojnë vëmendjen tek qyteti i Brazilit, kjo pasi në një minierë aty pranë është zbuluar një smerald me peshë 272 kilogramë dhe gjatësi prej 1,3 metrash. Guri i çmuar gjigand mund të ketë një […]