Video/ Mazhoranca rezolutë për financimet e huaja, Bushati: E rrezikshme ndërhyrja ruse

Editor
Read Time50Seconds

Ndërhyrjet e huaja në proceset elektorale ka nxitur mazhorancën për të hartuar një projekt rezolutë për të parandaluar rastet e financimeve të huaja në skenën politike dhe për të reduktuar keqinformimin publik.

Kjo rezolutë tashmë është dërguar në Kuvendin e Shqipërisë. Sipas deputetit të PS, Ervin Bushati, kjo rezolutë do të garantojë një proces zgjedhor të rregullt dhe do ndërpresë cdo fond të pajustifikuar për mediat dhe partitë.

“Për të parparirë, për të garantuar një proces sa më të pastër zgjedhor, në funksiion të publikut, për të ndërprerë cdo fond të pajustifikuar në financim të mediave dhe partive, ne menduam të merrnim disa masa. Është detyra jonë për ti paraprirë këtyre mënyrave se si mund të ndikohet në demokraci, në politikë, në informimin publik” tha Bushati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kuvend/ Fjala e deputetit Ervin Bushati (VIDEO)

Ndërhyrjet e huaja në proceset elektorale ka nxitur mazhorancën për të hartuar një projekt rezolutë për të parandaluar rastet e financimeve të huaja në skenën politike dhe për të reduktuar keqinformimin publik. Kjo rezolutë tashmë është dërguar në Kuvendin e Shqipërisë. Sipas deputetit të PS, Ervin Bushati, kjo rezolutë do […]