Video e rrallë/ Si kanë qenë rrugicat e Tiranës në vitin 1961

administrator
Read Time28Seconds

Pas vitit 1991 Tirana ka ndryshuar shumë, kjo edhe për shkak të përqëndrimit të popullsisë së Shqipërisë në kryeqytet. Po si kanë qenë lagjet e Tiranës në vitin 1961?

Video e mëposhtme tregon disa nga rrugicat mbrapa “Shkollës së Kuqe”. Në gjuhën e vjetër, kjo lagje quhet “Mëhalla e durrsakëve”. Sot, në këtë zonë janë rrugët: “Haxhi Sina”, “Riza Cerova”, “4 Dëshmorët” dhe “Dervish Hekali”. Në këto lagje janë luajtur disa filma shqiptarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Si u zgjodh Tirana kryeqytet/ Rrëfimi i Prof. Kristo Frasherit

Pas vitit 1991 Tirana ka ndryshuar shumë, kjo edhe për shkak të përqëndrimit të popullsisë së Shqipërisë në kryeqytet. Po si kanë qenë lagjet e Tiranës në vitin 1961? Video e mëposhtme tregon disa nga rrugicat mbrapa “Shkollës së Kuqe”. Në gjuhën e vjetër, kjo lagje quhet “Mëhalla e durrsakëve”. […]