“The Washington Post” artikull për turizmin nënujor në Shqipëri

Editor
Read Time58Seconds

Gazeta prestigjoze amerikane “The Washington Post” ka dedikuar një artikull për turizmin nënujor në Shqipëri si atraksion për të huajt.

Shqipëria është duke promovuar “zbulimet” nënujore, të vijës bregdetare duke tërhequr vëmendjen e vendimmarrësve, të cilët mund të ndihmojnë të ruajnë zbulimet.

Agjencia Kombëtare e Bregdetit realizoi një ekspozitë të hënën, me  30 fotografi që tregojnë gjetjet nënujore me rëndësi potenciale arkeologjike nga dekada e fundit.

Kreu i kësaj agjencie,  Auron Tare thotë se kanë  gjetur 38 mbetje në detin Jon, gjashtë prej tyre më shumë se 2000 vjeçare.

Sipas tij,  Shqipërisë ka nevojë për mbrojtje ligjore dhe kujdes më të mirë për ta bërë atë një destinacion  turistik. Vendi nuk ka një industri zhytjeje por kjo mund të ndryshojë në qoftë se gjetjet promovohen  si duhet.

 

Për të lexuar shkrimin e plotë mund të klikoni në linkun pasardhës:

https://www.washingtonpost.com/world/europe/albania-promotes-its-underwater-archaeology-for-tourism/2017/02/13/85d20f8c-f218-11e6-9fb1-2d8f3fc9c0ed_story.html?postshare=611487250965899&tid=ss_fb-bottom&utm_term=.9b045b9708d3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Bashkia Tiranë do bashkëpunojë me ekspertë zviceranë për demokracinë e drejtpërdrejtë

Gazeta prestigjoze amerikane “The Washington Post” ka dedikuar një artikull për turizmin nënujor në Shqipëri si atraksion për të huajt. Shqipëria është duke promovuar “zbulimet” nënujore, të vijës bregdetare duke tërhequr vëmendjen e vendimmarrësve, të cilët mund të ndihmojnë të ruajnë zbulimet. Agjencia Kombëtare e Bregdetit realizoi një ekspozitë të […]