Sudan, shpallet Kriza e Urisë

administrator
Read Time33Seconds

Edhe pse në 2017-ën ka ende vende në botë të cilat vuajnë nga uria. Disa pjesë të Sudanit Jugor kanë shpallur Krizën e urisë. Kjo është hera e parë që shpallet një gjendje e tillë në botë në gjashtë vitet e fundit.

Qeveria e Sudanit Jugor dhe Kombet e Bashkuara thonë se rreth 100,000 njerëz përballen me uri, ndërsa mbi një milion të tjerë janë në prag të urisë. Lufta civile dhe kolapsi ekonomik shihen si arsyet kryesore të kësaj gjendjeje të.

Paralajmërime për uri ka pasur edhe në Jemen, në Somali dhe në verilindje të Nigerisë, por Sudani Jugor është i pari që e shpall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Moti i keq vijon, Spanja përballet më përmbytje të mëdha

Edhe pse në 2017-ën ka ende vende në botë të cilat vuajnë nga uria. Disa pjesë të Sudanit Jugor kanë shpallur Krizën e urisë. Kjo është hera e parë që shpallet një gjendje e tillë në botë në gjashtë vitet e fundit. Qeveria e Sudanit Jugor dhe Kombet e Bashkuara […]