Stacione Shqiptare

administrator
Read Time45Seconds

Një punë e mirë dhe profesionale e Arkivit Qendror Teknik të Ndërtimit, Universitetit Politeknik të Tiranës dhe Fakultetit të Arkitekturës e Urbanistikës për studimin e arkitekturës së stacioneve të transportit në Shqipërinë e viteve 1945 – 1990.

Ky udhëtim arkitektonik, i pasqyruar në një botim dhe ekspozitë interesante, përveç të kuptuarit të së shkuarës, kontribuon në debatin aktual mbi rolin e transportit publik. Pas dy ekspozitave të mëparshme (‘Banesat e Parafabrikuara – Histori me Beton’, prill 2015 dhe ‘Ndërtesa të bardha – Arkitektura e spitaleve’ 1945-1990, dhjetor 2015), këtë radhë, vështrimi ndalet tek arkitektura e stacioneve hekurudhore, detare apo ajrore.

Falënderim e vlerësim për ekipin që punoi për këtë projekt: Denada Veizaj, Gjergj Islami, Gjergj Thomai Alban Hidri, Ana Pekmezi, Besard Basha, Idlir Sema dhe Rabina Ajdini. U shpreh Ministria Eglantina Gjermeni.

Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit – AQTN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Takim i Fressh 8, prezantimi i kandidatëve për kryetar

Një punë e mirë dhe profesionale e Arkivit Qendror Teknik të Ndërtimit, Universitetit Politeknik të Tiranës dhe Fakultetit të Arkitekturës e Urbanistikës për studimin e arkitekturës së stacioneve të transportit në Shqipërinë e viteve 1945 – 1990. Ky udhëtim arkitektonik, i pasqyruar në një botim dhe ekspozitë interesante, përveç të […]