Situata nga Covid-19/Rama: ‘Jo’ pagesa qirash nga biznesi i vogël, studentët dhe familjarët që kanë ndaluar punën

Bleona Hoxha
Read Time1 Minute, 34 Seconds

Nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, kryeministri Edi Rama ka dhënë lajmin e mirë se do të ndalohen pagesat e qirave nga ana e bizneseve të vogla, studentëve dhe familjarëve të regjistruar në punë, por që kanë ndaluar punën për shkak të situatës nga Covid-19.

Nga ana tjetër, për të gjithë ata që kanë humbur punën në të zezë, kreu i qeverisë thekson se mund të përfitojnë nga kjo masë vetëm duke denoncuar punëdhënësin.

Postimi i plotë i kryeministrit:

🔴 ME AKTIN NORMATIV PËR MASAT E VEÇANTA DO TË NDALOHEN PAGESAT E QERAVE NGA ANA E BIZNESEVE TË VOGLA DHE FAMILJARËVE TË REGJISTRUAR NË PUNË, QË KANË NDALUAR PUNËN PËR SHKAK TË LUFTËS!

KUSH KA HUMBUR PUNËN NË TË ZEZË DHE KA KËTË HALL, MUND TË PËRFITOJË NGA KJO MASË VETËM DUKE DENONCUAR PUNËDHËNËSIN!

KJO MASË MBËSHTETËSE VLEN EDHE PËR STUDENTËT QË JETOJNË ME QERA!

🔴 QERADHËNËSIT DO TË NDALOHEN T’U KËRKOJNË PAGESËN MUJORE KËTYRE SUBJEKTEVE OSE DO TË PENALIZOHEN ME GJOBË SA PESËFISHI I VLERËS SË QERASË PËRKATËSE!

🔴 PËR ÇDO RAST PRESIONI NGA QERADHËNËSIT, SUBJEKTET QERAMARRËS TË DY KATEGORIVE TË MËSIPËRME, TË DREJTOHEN NË FAQEN ONLINE TË DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË TATIMEVE!

QERADHËNËSIT NGA ANA E TYRE JANË TË MIRËPRITUR TË DEPOZITOJNË ÇDO ANKESË TË MUNDSHME NË TË NJËJTËN FAQE ONLINE TË DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË TATIMEVE, KU JANË TË LUTUR TË BASHKËNGJISIN KONTRATËN ME QERAMARRËSIN

*kjo luftë kërkon medoemos që kushdo ka një mundësi më shumë, të solidarizohet me fakte jo me fjalë, për këdo që s’ka asnjë mundësi të mbijetojë pa solidaritet

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Bushati:’Familja e Zemrës’, pranë njerëzve në nevojë

Nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, kryeministri Edi Rama ka dhënë lajmin e mirë se do të ndalohen pagesat e qirave nga ana e bizneseve të vogla, studentëve dhe familjarëve të regjistruar në punë, por që kanë ndaluar punën për shkak të situatës nga Covid-19. Nga ana tjetër, për të […]