Shkolla e mesme “Partizani”, plot 55 vite histori

Kledina Skëndo
Read Time38Seconds

Gjimnazi “Partizani” i ka hapur dyer si shkollë në vjeshtën e vitit 1964 dhe ka funksionuar si shkollë 7-vjeçare. Drejtoresha e parë e shkollës ka qenë Leonora Tuta. Në vitin shkollor 1965-1966 brenda godinës së shkollës filloi të funksiononin edhe klasat e teta, që përfaqësonin vitin e parë të gjimnazit.

Në vitin shkollor 1966-1977 shkolla u kthye e gjitha në gjimnaz dhe mori emrin “Partizani”. Drejtori i parë si gjimnaz ka qenë Marko Vito. Këtë vit shkollor, gjimnazi kishte pesë maturat e para. Në atë kohë në shkollë mësoheshin tre gjuhë të huaja të detyruara, Rusisht, Frëngjisht dhe Gjermanisht.

Në gjimnazin “Partizani”, kanë mësuar edhe shumë personalitete të artit, kulturës, shkencës, sportit, politikës, etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Rama dhe Veliaj i dorëzojnë çelësat e shtëpisë së re familjes Matera në Ndroq

Gjimnazi “Partizani” i ka hapur dyer si shkollë në vjeshtën e vitit 1964 dhe ka funksionuar si shkollë 7-vjeçare. Drejtoresha e parë e shkollës ka qenë Leonora Tuta. Në vitin shkollor 1965-1966 brenda godinës së shkollës filloi të funksiononin edhe klasat e teta, që përfaqësonin vitin e parë të gjimnazit. […]