Shën Petersburg dhe festivali i Velave të Kuqe

administrator
Read Time43Seconds

Qyteti rus i Shën Pjetërburgut priti gjatë natës festivalin tradicional të Velave të Kuqe, një festë popullore që tërheq mbi një milion njerëz. Festa mbahet gjithmonë në gjysmën e dytë të qershorit, kur qyteti përjeton dukurinë e njohur me emrin `Netëve te Bardha` dhe kur qielli është me dritë deri pas mesnate.

Tradita është jashtëzakonisht popullore për shkak të fishekzjarrëve spektakolare, koncerteve të shumta por edhe shfaqjeve masive ujore. Velat e kuqe festohet në fund të vitit shkollor, ndërsa vitet e kaluara kanë marrë pjesë në të deri në një milion persona.

Në vitin 2010 kjo festë është kremtuar në prani të rreth tre milionë njerëzve, ndërsa mes tyre kanë qenë të ftuar yje me famë botërore të botës së spektaklit si Cirku i Diellit, Baleti Marinski apo Antonio Banderas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Në Kaliforni zhvillohet konkursi për qenin më të shëmtuar në botë

Qyteti rus i Shën Pjetërburgut priti gjatë natës festivalin tradicional të Velave të Kuqe, një festë popullore që tërheq mbi një milion njerëz. Festa mbahet gjithmonë në gjysmën e dytë të qershorit, kur qyteti përjeton dukurinë e njohur me emrin `Netëve te Bardha` dhe kur qielli është me dritë deri […]