Rusi, qyetarët në protesta kundër kryetarit të bashkisë Sobyanin

administrator
Read Time44Seconds

Protestat kanë përfshirë Rusinë. Ky reagim i qytetarëve vjen pasi kryetari i bashkisë së Moskës, Segei Sobyanin, me mbështetjen e presidentit Vladimir Putin, po planifikon të rrënojë disa ndërtesa banimi, të ndërtuara në vitet 1950-1960, për të lehtësuar përballjen me krizën e strehimit në Rusi. Por ky vendim ka sjellë edhe reagimin e mijëra personave të cilët kanë protestuar kundër prishjes së blloqeve të banimit të kohës sovjetike.

Autoritetet në Moskë kanë lejen e mbi 5 mijë njerëzve për të rrënuar banesat. Blloqet e banimit ishin projektuar për montim të shpejtë dhe disa verisone të tyre konsiderohen se kanë një afat prej 25 vjetësh. Mbështetësit argumentojnë se projekti prej 62.1 miliardë dollarësh është jetim, pasi do të zëvendësojë ndërtesat e vjetra në qytetin e Moskës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ndërkombëtarët `dënojnë` Korenë e Veriut

Protestat kanë përfshirë Rusinë. Ky reagim i qytetarëve vjen pasi kryetari i bashkisë së Moskës, Segei Sobyanin, me mbështetjen e presidentit Vladimir Putin, po planifikon të rrënojë disa ndërtesa banimi, të ndërtuara në vitet 1950-1960, për të lehtësuar përballjen me krizën e strehimit në Rusi. Por ky vendim ka sjellë […]