Rreth 300 balena kanë ngordhur në Zelandën e Re

administrator
Read Time33Seconds

Qindra balena të bllokuara në një plazh, në Zelandën e Re kanë ngordhur, ndërkohë që grupet e shpëtimit po punojnë për të rikthyer në ujë rreth 100 të tjera që janë akoma gjallë.

Organizata për Shpëtimin e Balenave, në një postim në Facebook, thotë se kanë qenë 416 balena të bllokuara në plazhin e Farewell Spit dhe rreth 75 % e tyre kanë ngordhur. Në vitin 2015, në të njëjtin vend ngordhën rreth 200 balena ndërkohë që 60 të tjera u shpëtuan.

Shkencëtarët nuk e dinë me saktësi çfarë po i bën balenat të dalin në bregun e detit dhe mos të futen më në ujë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

3 të rejat e fundit të Instagram për 2017

Qindra balena të bllokuara në një plazh, në Zelandën e Re kanë ngordhur, ndërkohë që grupet e shpëtimit po punojnë për të rikthyer në ujë rreth 100 të tjera që janë akoma gjallë. Organizata për Shpëtimin e Balenave, në një postim në Facebook, thotë se kanë qenë 416 balena të […]