Rëndësia e lirisë së shtypit

administrator
Read Time52Seconds

Ashtu si çdo vit, në 3 Maj bota përkujton dhe thekson rëndesinë e parimit themelor të shtypit të lirë. Në prag të kësaj dite, Bashkimi Evropian e vë theksin te mbrojtja e lirisë së shtypit, te pavarësia e saj dhe nderimi i punës së gazetarëve.

Presidenti i Parlamentit Evropian si dhe një ish-gazetar, Antonio Tajani, në një fjalim kushtuar lirisë së shtypit, kërkoi dhënien fund të censurës dhe kërcenimeve ndaj shtypit të lirë nga qeveritë në të gjithë botën, pasi pa liri të shtypit nuk ka demokraci të vërtetë. Zoti Tajani kërkoi që parimet e lirisë dhe përgjegjësisë të zbatohen edhe për platformat e mediave të reja online.

Por fatkeqësisht, media sot ndjehet më e kërcenuar se kurrë më parë, jo vetëm në regjimet diktatoriale, por edhe në ditët e sotme, në demokraci. Liria e bën botën një vend më të mirë, tha zoti Tajani në përfundim të fjalës së tij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Çfarë ka ndodhur më 3 maj?

Ashtu si çdo vit, në 3 Maj bota përkujton dhe thekson rëndesinë e parimit themelor të shtypit të lirë. Në prag të kësaj dite, Bashkimi Evropian e vë theksin te mbrojtja e lirisë së shtypit, te pavarësia e saj dhe nderimi i punës së gazetarëve. Presidenti i Parlamentit Evropian si […]