REFORMËN E KËRKOJNË SHQIPTARËT

administrator
Read Time1 Minute, 18 Seconds

I ftuar në emisionin e “E Diell”, deputeti Ervin Bushati dhe tre personazhe të tjerë të politikës kanë diskutuar për disa çështje të aktualitetit. Shkarkimi i ish-ministrit Manjani, përballja midis Kryeprokurorit Llalla dhe Ambasadorit Lu, reforma zgjedhore si dhe koalicioni me LSI-në ishin disa nga çështjet të cilat ngjallën debat në studio.

  • Një koalicioni shikoji punën mos i shiko gunën. Ky koalicion ka ndërmarrë një sërë reformash të cilat janë të pakthyeshme por Kryekurora është reforma në drejtësi.
  • Duket se trysnia e reformës në drejtësi e ka kthyer situatën politike në një tenxhere presioni e cila po i përshpejton ngjarjet politike dhe shoqërore në Shqipëri.
  • Nëqoftëse politikanët dhe të gjithë ata që meren me procesin nuk kanë frikë nga drejtësia, nuk mund të ketë zgjedhje të lira. Demokracia funksionon jo si patericë por me dy këmbë, “Drejtësi dhe Demokraci”.
  • Shoqëria shqiptare është e qartë në vullnetin e saj të pakthyeshëm për një reformë në drejtësi. Investimi i madh që po bëhet nga mazhoranca për t`i dhënë më në fund shqiptarëve një drejtësi të vërtetë mund të krijojë edhe tensionet e veta. Me afrimin e fushatës elektorale tensionet mund të shtohen, por kjo tregon vullnetin e pakthyeshëm të mazhorancës për reformën në drejtësi.

video e mar nga Top Channel Albania

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

REFORMAT JAPIN REZULTATE KONKRETE

I ftuar në emisionin e “E Diell”, deputeti Ervin Bushati dhe tre personazhe të tjerë të politikës kanë diskutuar për disa çështje të aktualitetit. Shkarkimi i ish-ministrit Manjani, përballja midis Kryeprokurorit Llalla dhe Ambasadorit Lu, reforma zgjedhore si dhe koalicioni me LSI-në ishin disa nga çështjet të cilat ngjallën debat […]