Pazar i ulet: Trump gjykon Putin

administrator
Read Time1 Minute, 4 Seconds
Për teoricenët e konspiracionit, rradhët e të cilëve po rriten, shpjegimi i afrimitetit të Donald Trump drejt Vladimir Putin qëndron në marrëveshje të fshehta dhe kompromentime.

Z. Trump i tha një intervistuesi, i cili e nëncmoi Z.Putin si një “vrasës”, se Amerika gjithashtu nuk ishte aq “e pafajshme”. Arsyetimi i presidentit Amerikan për ngrohjen e marrëdhënieve me
një udhëheqës të qortuar nga vetë kolegët e tij Republikan si nje bandit dhe gangster është pothuajse aq befasuese: Z. Trump shpreson të rekrutojë homologun e tij rus si një aleat, për të
filluar luftën kundër Shtetit Islamik në Siri. Qëllimi përfundimtar mund të jetë për ta kthyer Rusinë kundër Kinës, me të cilën ajo aktualisht ka një partneritet ndër gjemba. Duke mos përmendur papranueshmërinë etike të saj, ideja e një ujdie të madhe diplomatike është naive.
Nga Siria në Iran në Kinë në kontrollin e armëve, interesat e amerikaneve dhe ruseve kanë diversitete në mënyrë drastike për të pasur një bashkëpunim të vazhdueshëm. Z. Trump mund t’i
duhet ta mësoj këtë nëpërmjet rrugës së vështirë.
The Economist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Rreth 300 balena kanë ngordhur në Zelandën e Re

Për teoricenët e konspiracionit, rradhët e të cilëve po rriten, shpjegimi i afrimitetit të Donald Trump drejt Vladimir Putin qëndron në marrëveshje të fshehta dhe kompromentime. Z. Trump i tha një intervistuesi, i cili e nëncmoi Z.Putin si një “vrasës”, se Amerika gjithashtu nuk ishte aq “e pafajshme”. Arsyetimi i […]