OKB: Në 2050 popullsia do të arrijë në 10 miliard banorë

administrator
Read Time38Seconds

Organizata e Kombeve të Bashkuara parashikon se popullsia e botës do të arrijë në gati 10 miliard banorë në vitin 2050. Sipas OKB-së vendet që nxisin rritjen e popullsisë janë: India, Nigeria, Kongoja, Pakistani, Etiopia, Tanzania, Shtetet e Bashkuara, Uganda dhe Indonezia.

India, e cila aktualisht ka 1.3 miliard banorë, pritet të zëvendësojë Kinën me 1.4 miliard banorë, si vendi më i populluar në botë brenda shtatë vjetësh. “Përqendrimi i rritjes së popullsisë në vendet më të varfra do ta bëjë të vështirë për të rinjtë të kenë ushqim të mjaftueshëm, kujdes shëndetësor arsim e strehim” citohet në raportin e OKB-së.

Parashikimi thotë se popullsia në vendet e zhvilluara do të vazhdojë të plaket e të bjerë në numër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Vota zgjedh KM Bio – Lulzim Basha produkt sere!

Organizata e Kombeve të Bashkuara parashikon se popullsia e botës do të arrijë në gati 10 miliard banorë në vitin 2050. Sipas OKB-së vendet që nxisin rritjen e popullsisë janë: India, Nigeria, Kongoja, Pakistani, Etiopia, Tanzania, Shtetet e Bashkuara, Uganda dhe Indonezia. India, e cila aktualisht ka 1.3 miliard banorë, […]