“Njeriu me Gjak të Artë”

Editor
Read Time39Seconds

Ai quhet James Harrison dhe Zoti i ka dhuruar një gjak të veçantë, me të cilik ka shpëtuar jetët e mbi 2 milionë foshnjave.

Qindra foshnja të cilat kanë lindur me dëmtime në tru, me mungesë të madhe të hekurit, kanë shpëtuar falë gjakut të veçantë.

Vaksinat e prodhuara nga gjaku i tij u jepen nënave të ardhshme në mënyrë që foshnjet e tyre të lindin të shëndetshme.

“Ndjej se duhet të bëj këtë. Mua më shpëtuan jetën me transfuzion gjaku,” ka thënë Harrison, i cili tashmë njihet si “Njeriu me Gjak të Artë”.

Dora e 80-vjeçarit është shpuar më shumë se 1.100 herë.

Ai filloi të dhurojë gjak në moshën 18-vjeçe dhe ende dhuron çdo dy javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kamikazi Digital

Ai quhet James Harrison dhe Zoti i ka dhuruar një gjak të veçantë, me të cilik ka shpëtuar jetët e mbi 2 milionë foshnjave. Qindra foshnja të cilat kanë lindur me dëmtime në tru, me mungesë të madhe të hekurit, kanë shpëtuar falë gjakut të veçantë. Vaksinat e prodhuara nga […]