Në Rusi krijohet vullkani i parë artificial

administrator
Read Time37Seconds

Janë shkencëtarët rusë ata që kanë bërë të mundur krijimin e një vullkani artificial. Sipas mediave ruse për herë të parë është bërë I mundur të krijohet simulimi i procesit në vullkan me ndihmën e saldimit elektronik.

Viktor Sharapov nga Instituti për Gjeologji tha se zbatimi i makinerisë do të ndihmojë në krijimin e modelit të proceseve sizmike në thellësi prej 40 deri 70 kilometra. “Ky është eksperimenti i parë i tillë në botë, me teknikë unike”, tha ai.

Saldimi elektronik prodhon 10 megavat energji për centimetër dhe përmes tij mund të simulohet edhe hyrja e meteorëve në atmosferën e Tokës dhe kur të arrijë temperaturën deri 3.300 gradë Celsius mund të shkrijë edhe metalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Të shikosh filma apo të lexosh?

Janë shkencëtarët rusë ata që kanë bërë të mundur krijimin e një vullkani artificial. Sipas mediave ruse për herë të parë është bërë I mundur të krijohet simulimi i procesit në vullkan me ndihmën e saldimit elektronik. Viktor Sharapov nga Instituti për Gjeologji tha se zbatimi i makinerisë do të […]