Ndiheni të lodhur gjithmon?

Editor
Read Time1 Minute, 54 Seconds

Mungesa e gjumit nuk është e vetmja që largon energjinë tuaj, pak gjëra që ju bëni, mund të iu lodhin mendërisht dhe fizikisht.

Kështu ekspertët zbuluan disa zakone të cilat mund të iu bëjnë të ndjeheni të lodhur.

  1.  Ju kaloni kohë duke u stërvitur edhe nëse keni bërë punë të rënda fizike gjatë ditës.
  2. Ju nuk pini ujë të mjaftueshëm, mendoni që është e mjaftueshme vetëm 3 gota ujë. Jeni gabim.
  3. Ju nuk hani ushqime, apo nuk pini lëngje të cilat pëmbajnë hekur, një mungesë e hekurit ju bënë nervoz, të dobët dhe të paaftë për tu përqëndruar.
  4. Ju jeni profesionist, megjithatë pushoni pak nga puna juaj jashtë orarit, do të shohësh që gjithçka do të rregullohet.
  5. Mos u bëni merak shumë, për gjërat që papritur ju ndodhin, pasi që kjo ndikon negativisht në psikologjinë tuaj dhe pastaj do të ndiheni të lodhur, merrni gjërat shumë shtruar, s’është gjë e madhe nëse shefi juaj ju bëri thirrje për një takim të papritur.
  6. Hani ushqime vitaminoze, psh. darkën, ju sugjërojmë ta përcjellni në fund me fruta dhe pemë përplot vitamina, që pastaj do të mundësojnë qarkullimin e rregullt të gjakut në trupin tuaj, kështu mos i shmangni këto ushqime.
  7. Ju nuk hani gjëra të ëmbla shumë, është e thjeshtë, një pako me biskota të ëmbla, apo një pako me çokollata të vogla do të ju ndihmojnë shumë për mos lodhjen tuaj.
  8. Ju e keni shumë problem nëse dikush ju kërkon diçka dhe ju me patjetër duhet të refuzoni kërkesën, megjithatë ju s’mund të i’a thoni e mbani në vete, por kjo është diçka negative, lirohuni mos keni turp, tek e fundit fjala është e juaja jo e huaja.
  9. Keni një zyre të ç’rregulluar, nga letra të ndryshme dhe kjo ju bënë të ndiheni të lodhur sapo të shihni diçka të tillë në ambientin tuaj.Shmangini këto zakone, bëni gjëra të mira që janë pozitive për shëndetin tuaj, ju do të jeni ata që do të kurseni energjinë e trupit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Vaj Kokosi, 20 zgjidhje

Mungesa e gjumit nuk është e vetmja që largon energjinë tuaj, pak gjëra që ju bëni, mund të iu lodhin mendërisht dhe fizikisht. Kështu ekspertët zbuluan disa zakone të cilat mund të iu bëjnë të ndjeheni të lodhur.  Ju kaloni kohë duke u stërvitur edhe nëse keni bërë punë të […]