Mos pini ujë akull të ftohtë…

Editor
Read Time1 Minute, 8 Seconds

Rritja e temperaturave sjell në mënyrë të drejtpërdrejtë rritjen e nevojës për të hidratuar.

Dhe sigurisht që gjëja e parë që na bën të mendojmë për hidratimin është uji.

Në artikullin e sotëm do të flasim për ujin me akull, i cili ka filluar që tani të zërë vend nëpër baret e ndryshme. Temperatura normale e trupit tonë është 98.6 gradë Fahrenheit (temperatura ideale).

Nëse e rrisim këtë temperaturë në mënyrë artificiale vetëm pak gradë, trupi juaj do të të fillojë të shfaqë probleme.

Ekzistojnë një sërë efektesh anësore nëse pini ujë të ftohtë, ja disa prej tyre:

1- Kur pini ujë të ftohtë, trupi dhe lëkura pësojnë ndryshime të caktuara. Për shembull thonjtë humbasin shkëlqimin, petëzohen dhe tek individë të caktuar mund edhe të dekompozohen.

2- Zemra nuk furnizohet mjaftueshëm me gjak, shfaqen probleme me oksidimin e venave dhe mushkëritë sforcohen më shumë se ç’duhet.

3- Kur pini ujë të ftohtë gjatë ngrënies së vakteve, yndyrat e trupit ngurtësohen dhe kështu bëhen të patretshme nga organizmi. Tretja e ushqimit bëhet më e vështirë pasi metabolizmi ngadalësohet së tepërmi.

4- Këmbët janë të ftohta dhe si të mpira gjatë gjithë kohës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Zemra e Tiranës pranë komunitetit

Rritja e temperaturave sjell në mënyrë të drejtpërdrejtë rritjen e nevojës për të hidratuar. Dhe sigurisht që gjëja e parë që na bën të mendojmë për hidratimin është uji. Në artikullin e sotëm do të flasim për ujin me akull, i cili ka filluar që tani të zërë vend nëpër […]