Mos ju bërtisni fëmijëve!

Editor
Read Time51Seconds

Të qenit prindër është një rol sa i bukur, aq edhe i vështirë. Megjithatë, së fundmi, psikologët kanë dhënë një alarm lidhur me një fenomen shqetësues, që po përhapet çdo ditë e më shumë.

Kështu, është e sugjerueshme që prindërit të mos tregohen agresivë ndaj fëmijëve dhe të mos u bërtasin, pasi pasojat janë të rënda, si:

  1. Fëmijët do izolohen dhe do kenë frikë

Kur prindërit u bërtasin vazhdimisht fëmijëve, shkaktojnë trauma psikologjike tek ta. Kur një prind i bërtet fëmijës, truri i tij çliron “biochemicals”, një hormon që ndikon negativisht në zhvillimin e tyre.

  1. Nuk duan të komunikojnë

Të qenit agresiv ndaj fëmijëve, nxit te ata ndjenjën e frikës dhe turpit, duke i bërë ata jo socialë.

  1. Do të bëhen agresivë

Rreth 98% e të burgosurve janë dhunuar në fëmijëri, si pasojë ata janë bërë të dhunshëm.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Eliza Dushku i thote "PO"... (foto)

Të qenit prindër është një rol sa i bukur, aq edhe i vështirë. Megjithatë, së fundmi, psikologët kanë dhënë një alarm lidhur me një fenomen shqetësues, që po përhapet çdo ditë e më shumë. Kështu, është e sugjerueshme që prindërit të mos tregohen agresivë ndaj fëmijëve dhe të mos u […]