Media dhe e vërteta! “Paketa anti-shpifje” e propozuar nga qeveria.

Kledina Skëndo
Read Time1 Minute, 42 Seconds
“Paketa anti-shpifje” e propozuar nga qeveria, 
kohët e fundit është bërë objekti i debatit në politikë, por jo vetëm!
 
Por cfarë parashikon kjo paket?
 
Duke qënë se media online është më e shpejtë në përhapjen e lajmit, dëmi është më i madhë.
Kjo paket sjell legalizimin dhe rregullimin e mediave online në shqipëri!
 
Kjo paket i jep mundësinë qytetarit që i është shkel, e i është cënuar e drejta dhe dinjeteti i tij apo është vrarë karakteri i tij, me rregjistrimin dhe heqjen e maskës së drejtuesit apo drejtuesve të një portali ,të ketë mundësinë se ku të drejtohet dhe me kë të përballet.
 
Sic theksoj edhe z.Ulqini, një prej antarve të komisionit te mediave:
Kontrrollin e tyre do e bëjë këshilli i ankesave dhe AMA,të cilët do te bëjnë të mundur zgjidhjen e rreth 70-80% të problemeve, pjesa tjetër do i kaloj gjykatës, ku kushdo mund ta çoj çështjen e tij!
 
 
Por pse po sulmohet kaq shumë nga skeptikët?
 
Ky projekt, garanton aq sa garanton të drejtën e qytetarit aq edhe garanton lirinë e medias.
Vendos një raport të drejtë mes liris së shprehjes dhe të drejtën e qytetarit.
Perceptimi se ky ligj është kundër portaleve është tërësisht gabim, sepse përtej të gjithave i ndihmon portaleve duke i bërë të aksesueshme për të gjithë qytetarve, i jep mundsi portaleve serioze që të jenë të pranishëm në treg, dhe nuk lejon të ketë portale anonim ku askush nuk e din kush i drejton apo nga kush financohen.
Ky ligj është në favorë të standarteve, njëkohësisht të qytetarve dhe portaleve.
 
Mbi të gjitha një media apo portal që është i sigurt në lajmin e tij se është i vërtetë nuk ka pse shqetësohet fare,, shqetësimi i madh vjen nga ata që i drejtohen audiecës së tyre me një lajmë komplet të rremë!  
 
Nga Ronaldo Jahja
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Nxënësi i Institutit “Ramazan Kabashi” Artemis Hasandocaj , shpallet fitues i Kartolinës së Fundivitit.

“Paketa anti-shpifje” e propozuar nga qeveria,  kohët e fundit është bërë objekti i debatit në politikë, por jo vetëm!   Por cfarë parashikon kjo paket?   Duke qënë se media online është më e shpejtë në përhapjen e lajmit, dëmi është më i madhë. Kjo paket sjell legalizimin dhe rregullimin […]