Mban shami? Me ligj mund të pushohesh nga puna

administrator
Read Time43Seconds

Gjykata e drejtesisë e Bashkimit Evropian ka vendosur në shqyrtimin e saj të parë për çështjen e grave myslimane që mbajnë shamitë në vende pune, se punëdhënësit mund t’ua ndalojnë punonjësve veshjen e simboleve të dukshme fetare.

Në prag të zgjedhjeve në Holandë, vend ku imigracioni mysliman ishte një çështje kyçe dhe një parashikim për qëndrimet ndaj politikave të migrimit dhe refugjatëve në të gjithë Evropën, Gjykata e Drejtësisë dha një gjykim të përbashkët në rastin e dy grave, në Francë dhe Belgjikë, që u përjashtuan për shkak të refuzimit që të heqin shamitë.“Një rregull i brendshëm i një ndërmarrjeje, që ndalon mbajtjen e ndonjë shenje të dukshme politike, filozofike ose fetare, nuk përbën diskriminim të drejtpërdrejtë”, tha Gjykata në një deklaratë të saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kandidati për Presidencialet në Francë `pre` e akuzave

Gjykata e drejtesisë e Bashkimit Evropian ka vendosur në shqyrtimin e saj të parë për çështjen e grave myslimane që mbajnë shamitë në vende pune, se punëdhënësit mund t’ua ndalojnë punonjësve veshjen e simboleve të dukshme fetare. Në prag të zgjedhjeve në Holandë, vend ku imigracioni mysliman ishte një çështje […]