KE- Marrëveshje me “Curevac” për vaksinën anti COVID-19

Read Time39Seconds
Komisioni Europian do të autorizojë një marrëveshje me kompaninë biofarmaceutike gjermane “Curevac” për deri në 405 milionë doza vaksinash, nëse ato rezultojnë të sigurta dhe efikase. Këtë e ka bërë të ditur presidentja e KE-së, Ursula von der Leyen. 
 
“Koronavirusi po vazhdon të përhapet me shpejtësi në të gjithë Europën. Na duhet një vaksinë e sigurt dhe efikase për t’i dhënë fund kësaj pandemie”, deklaroi ajo. 
 
“KE dhe Banka Europiane e Investimeve tashmë i kishin siguruar fondet për kompaninë në fillim të këtij viti”, qartësoi von der Leyen.
Kjo është kontrata e pestë që komisioni ka negociuar.
Organi ekzekutiv i BE-së, që negocion në emër të vendeve të Bllokut, është gjithashtu në bisedime me kompaninë “Moderna”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Gjermania thirrje vendeve të BE-së: Miratoni çeljen e negociatave me Shqipërinë

Komisioni Europian do të autorizojë një marrëveshje me kompaninë biofarmaceutike gjermane “Curevac” për deri në 405 milionë doza vaksinash, nëse ato rezultojnë të sigurta dhe efikase. Këtë e ka bërë të ditur presidentja e KE-së, Ursula von der Leyen.    “Koronavirusi po vazhdon të përhapet me shpejtësi në të gjithë […]