Kafshët e egra në rrezik zhdukjeje

administrator
Read Time41Seconds

Në ditët e sotme aktiviteti njerëzor dhe vetë natyra ka sjellë zhdukjen e disa specieve të egra. Sipas një studimi të kryer nga Fondi Global i Kafshëve të Egra dhe Shoqëria Zoologjike e Londrës, numri i kafshëve të egra në botë ka rënë për 58% që nga viti 1970.

Studimi thotë se nëse trendi vazhdon, rënia mund të arrijë deri në dy të tretat në vitin 2020. Aktivitetet njerëzore, tregtia me kafshë të egra, ndotja dhe klima kanë ndikuar në zhdukje e disa specieve të egra. Studimi thotë se kafshët që jetojnë në liqene dhe lumenj kanë pësuar më së shumti humbje.

Marco Lambertini, drejtor i Fondit Global të Kafshëve të Egra, është shprehur se bota e egër është duke u zhdukur me ritme të shpejta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Në Kashar tashmë një qendër e re profesionale

Në ditët e sotme aktiviteti njerëzor dhe vetë natyra ka sjellë zhdukjen e disa specieve të egra. Sipas një studimi të kryer nga Fondi Global i Kafshëve të Egra dhe Shoqëria Zoologjike e Londrës, numri i kafshëve të egra në botë ka rënë për 58% që nga viti 1970. Studimi […]