Japoni, aty ku 100 vjeçarët thyejnë rekorde

Joana Allushi
Read Time25Seconds

Numri i personave të moshës mbi 100-vjeçare në Japoni për herë të parë ka shkuar në mbi 80 000. Një numër si duket rekord për këtë shtet, por dhe ku vihet theksi për një shtim të popullsisë së re.

Këto janë shifrat e publikuara nga Ministria japoneze e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies, e cila bazuar në të dhënat e regjistrimit të popullsisë ka përditësuar të dhënat e personave mbi moshën 100 vjeç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mosmbajtja e maskës në rrugë, policia vendos 621 gjoba

Numri i personave të moshës mbi 100-vjeçare në Japoni për herë të parë ka shkuar në mbi 80 000. Një numër si duket rekord për këtë shtet, por dhe ku vihet theksi për një shtim të popullsisë së re. Këto janë shifrat e publikuara nga Ministria japoneze e Shëndetësisë, Punës […]