I nxehti afrikan, Franca shpall alarmin portokalli

administrator
Read Time38Seconds

I nxehti afrikan ka trokitur tashmë në çdo cep të botës. Është Franca e cila tashmë ka shpallur alarmin portokalli për shkak të temperaturave të larta, niveli i dyte më i lartë nga katër nivelet që ka alarmi. Në disa vende, temperaturat kanë arritur deri në 38 gradë, kurse pritet qe rritja te vazhdojë deri të enjten per te shkuar ne 40 gradë. Qeveria franceze ka kërkuar marrjen e disa masave për mbrojtjen e fëmijëve në çerdhe dhe shkolla për shkak të temperaturave të larta që më së shumti përfshijnë rajonet perëndimore dhe jugore të vendit.

Franca ka një popullsi të lartë të të moshuarve dhe çdo vit ka shënuar vdekje të shumta për shkak të temperaturave të larta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

OKB: Në 2050 popullsia do të arrijë në 10 miliard banorë

I nxehti afrikan ka trokitur tashmë në çdo cep të botës. Është Franca e cila tashmë ka shpallur alarmin portokalli për shkak të temperaturave të larta, niveli i dyte më i lartë nga katër nivelet që ka alarmi. Në disa vende, temperaturat kanë arritur deri në 38 gradë, kurse pritet […]