Gjobë 4000$ vetëm për një “like” në Facebook

Editor
Read Time57Seconds

Një gjykatë në Zvicër ka dënuar një burrë në lidhje me disa akuza shpifjeje pasi ai “pëlqente” komente që hidhnin baltë mbi platformën e medieve sociale.

Gjykata në Zyrih konstatoi se personi në mënyrë indirekte miratonte dhe shpërndante më tej komentet duke përdorur butonin “like”  në Facebook. I akuzuari,  “pëlqente” disa shkrime të postuara nga një palë e tretë që akuzoi një aktivist i drejtave të kafshëve për antisemitizëm, racizëm dhe fashizëm.

Në gjykatë, burri nuk ishte në gjendje të provonte se pretendimet ishin të sakta ose mund të konsideroheshin si të vërteta.

“I padituri në mënyrë të qartë e miratoi përmbajtjen e pahijshme dhe bëri të tijën”, tha një deklaratë nga gjykata. Gjykata e gjobiti atë me një total prej 4.000 frangash zvicerane ($ 4,100). Ai ka të drejtë të apelojë vendimin e gjykatës.

Facebook tha se rasti kishte “asnjë lidhje direkte” me kompaninë, dhe një zëdhënës nuk pranoi të komentojë. Rasti besohet të jetë hera e parë që një gjykatë ka interpretuar një “like” si një miratim të qartë të një postimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

BlackBerry tejkalon pritshmëritë

Një gjykatë në Zvicër ka dënuar një burrë në lidhje me disa akuza shpifjeje pasi ai “pëlqente” komente që hidhnin baltë mbi platformën e medieve sociale. Gjykata në Zyrih konstatoi se personi në mënyrë indirekte miratonte dhe shpërndante më tej komentet duke përdorur butonin “like”  në Facebook. I akuzuari,  “pëlqente” […]