FOTOT/ Kartmonedhat e reja që futen në qarkullim, ja çfarë do ndodhë me të vjetrat

Editor
Read Time31Seconds

Nga dita e sotme janë futur në qarkullim kartmonedhat e reja të prerjeve 200 lekë dhe 5000 lekë. 

Sipas Bankës së Shqipërisë kartmonedhat e reja do të kenë prerje të ndryshme, por figurat historike nuk do të ndryshojnë.

“Sasia e re e kartmonedhës shqitpare gërsheton sigurinë maksimale, pamjen moderne, komunikimin artistik të mesazhit historik dhe rezistencën më të lartë gjatë përdorimit. Ajo është e rikonceptuar e plotë me gjashtë prerje: 200, 500, 1000, 2000, 5000 dhe 10000 lekë”, informon BSH

Ndërkohë, karmonedhat e vjetra do të vijojnë të mbeten në qarkullim, për tu tërhequr gradualisht nga Banka e Shqipërisë.

Më poshtë fotot e kartmonedhave: 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Agjencia e njohur jep lajmin e shumpritur/ Në tetor, Shqipëria merr dritën jeshile në samitin e BE-së

Nga dita e sotme janë futur në qarkullim kartmonedhat e reja të prerjeve 200 lekë dhe 5000 lekë.  Sipas Bankës së Shqipërisë kartmonedhat e reja do të kenë prerje të ndryshme, por figurat historike nuk do të ndryshojnë. “Sasia e re e kartmonedhës shqitpare gërsheton sigurinë maksimale, pamjen moderne, komunikimin […]