Covid-19/ Franca e bindur në lockdown

Kledina Skëndo
Read Time39Seconds

Qeveria ka vendosur t’i mbajë të pandryshuara rregullat e bllokimit të paktën edhe për 15 ditët e ardhshme”. Kështu është shprehur kryeministri francez, Jean Castex, duke theksuar se të ashtuquajturat dyqane jothelbësore do të vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura.
“Të dhënat në spitale vazhdojnë të rriten, autoritetet janë të detyruara të marrin masa të reja”, tha ai para gazetarëve.
“Në Francë, po regjistrojmë një shtrim në spital çdo 30 sekonda dhe një pranim në kujdes intensiv çdo tre minuta”, vuri në dukje Castex.
Për të qetësuar zemërimin e tregtarëve, Castex sqaroi se, nëse e lejon situata, do të ketë një “lehtësim” të mundshëm në disa aktivitete tregtare, por jo për baret, restorantet dhe palestra, duke filluar nga 1 dhjetori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dënohet për korrupsion ish-kryeministri kroat Sander

Qeveria ka vendosur t’i mbajë të pandryshuara rregullat e bllokimit të paktën edhe për 15 ditët e ardhshme”. Kështu është shprehur kryeministri francez, Jean Castex, duke theksuar se të ashtuquajturat dyqane jothelbësore do të vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura.“Të dhënat në spitale vazhdojnë të rriten, autoritetet janë të detyruara të […]