“Comac” avioni kinez që sfidon `Boeing`&`Airbus`

administrator
Read Time37Seconds

Avioni i ri kinez i pasagjereve, “COMAC”, i cili synon të sfidojë dominimin e tregut të `Boeing` dhe `Airbus`, ka bërë fluturimin e tij të parë. Pas 90 minutave në ajër, avioni më i madh kinez u ul në mënyrë të sigurt në aeroportin Pudong në Shanghai. Aeroplani është një simbol i rëndësishëm i ambicieve të Pekinit për të hyrë në tregun e përgjithshëm të aviacionit. Super-aeroplani, i prodhuar nga firma shtetërore “COMAC”, ishe planifikuar që nga viti 2008, por prodhimi është e shtyrë në mënyrë të përsëritur.

Prodhuesi shtetëror i aeroplanëve, Korporata Tregtare e Kinës, thotë se ka një treg prej 2 trilionë dollarësh për avionin e ri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Çfarë tregon numri i preferuar për ju?

Avioni i ri kinez i pasagjereve, “COMAC”, i cili synon të sfidojë dominimin e tregut të `Boeing` dhe `Airbus`, ka bërë fluturimin e tij të parë. Pas 90 minutave në ajër, avioni më i madh kinez u ul në mënyrë të sigurt në aeroportin Pudong në Shanghai. Aeroplani është një […]