Dita Botërore e Zemrës/Kujdesi ndaj vetes është prioritar

Bleona Hoxha

Çdo vit më 29 Shtator, organizohet një event nga Organizata Botërore e Shëndetësisë në bashkëpunim me Federatën Botërore në nder të Ditës Botërore të Zemrës. Kjo ditë organizohet me qëllim informimin e popullatës në lidhje me sëmundjet kardiovaskulare, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve në gjithë botën dhe synon […]

Covid-19/ Këshilla, si ta bëjmë izolimin sa më pak të mërzitshëm

Bleona Hoxha

Këshillat nga Scott Kelly,  një astronaut në pension i NASA-s, i cili kaloi gati një vit në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor. Të qenit i izoluar në shtëpi mund të jetë sfiduese. Kur unë jetoja në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor për gati një vit, nuk ishte e lehtë. Kur shkoja për të fjetur, isha […]