Arrestohet administratori i “Balena Blu”

Editor
Read Time1 Minute, 1 Second

Një postier rus është akuzuar se kryen rolin e “administratorit” të lojës së frikshme “Balena Blu”, lojë kjo online që çon në vetëvrasje.

Rusi Ilya Sidorov, 26 vjeç, raportohet të ketë pranuar se ka krijuar lojën që raportohet të ketë inkurajuar të rinj e të reja të marrin pjesë në disa sfida të rrezikshme, të cilat përfundonin me vetëvrasjen e tyre.

Policia raportohet të ketë marrë në pyetje Sidorovin për pretendimet se ai ka udhëzuar një 13 vjeçare që të hedhet nën tren. Vajza është shtruar në spital. Thuhet se Sidorov më parë e kishte detyruar vajzën që të skiconte “Balenën Blu” në krahun e saj që i ka shkaktuar asaj lëndime. Më tej thuhet se kur ai është marrë në pyetje nga policia ka pranuar se “administron” lojën.

 

Sidorov përballet me akuza të lidhura me nxitjen e vdekjes së një vajze të re. Sipas New York Times, atij i janë konfiskuar disa telefona, një kompjuter dhe disa SIM kartela si dëshmi.

Edhe një person tjetër, Philipp Budeikin, 21 vjeç, është ndaluar nga policia dhe është akuzuar për nxitjen e një 16 vjeçareje për të kryer vetëvrasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Zjarr i fuqishëm në Londër

Një postier rus është akuzuar se kryen rolin e “administratorit” të lojës së frikshme “Balena Blu”, lojë kjo online që çon në vetëvrasje. Rusi Ilya Sidorov, 26 vjeç, raportohet të ketë pranuar se ka krijuar lojën që raportohet të ketë inkurajuar të rinj e të reja të marrin pjesë në […]