Arabia Saudite, eksportuesja më e madhe e naftës në botë

administrator
Read Time42Seconds

Arabia Saudite është vendi i parë në botë për eksportin e naftës, me 375 milionë ton në vit, e ndjekur nga Rusia dhe Iraku. “Raporti i Statistikave Botërore Energjetike” thotë se tregëtia botërore e naftës vitin e kaluar u rrit me 4% krahasuar me një vit më parë, duke arritur ne 2 miliardë e 120 milionë ton. Blerësit më të mëdhenj të naftës saudite janë Japonia, Amerika dhe Kina. Në listën e eksportuesve më të mëdhenj botërorë rënditen, në vend të dytë Rusia me 274 milionë ton dhe Iraku me 177 milionë ton. Nga ana tjetër, vendi që importon më tepër naftë në botë është Amerika, me 393 milionë ton e ndjekur nga Kina dhe India.

Raporti thotë se vitin e kaluar, në botë u prodhuan gjithsej 4 miliard e 400 milion ton naftë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

PS fitore historike, rrëmben 74 mandate

Arabia Saudite është vendi i parë në botë për eksportin e naftës, me 375 milionë ton në vit, e ndjekur nga Rusia dhe Iraku. “Raporti i Statistikave Botërore Energjetike” thotë se tregëtia botërore e naftës vitin e kaluar u rrit me 4% krahasuar me një vit më parë, duke arritur […]