9 shtete ku ju mund të blini një pasaportë

Editor
Read Time50Seconds

Krahas shpenzimeve të luksit, si jahtet, avionët privatë, etj., të pasurit po priren gjithmonë e më shumë të shpenzojnë për të pasur një nënshtetësi të dytë apo të tretë.

Shumë shtete kanë filluar të ofrojnë programe të ndryshme për “shitjen” e nënshtetësisë, e cila ofrohet kryesisht për njerëzit që investojnë shuma të caktuara në biznese vendase, pasuri të patundshme, etj.

Nënshtetësia e dytë, shkruan top channel, nuk është thjesht një pasaportë për njerëzit e biznesit, sepse ajo të mundëson lehtësi lëvizjeje në më shumë vende, si dhe të jep mundësinë të zgjedhësh të bëhesh rezident i shtetit që ofron një sistem taksimi më të ulët.

9 shtetet e mëposhtme ofrojnë një nënshtetësinë e tyre nëpërmjet programit “Citizenship by Investment” (CIP), ku më e lira rezulton të jetë Tailanda.

-Tajlanda-15.000$

-Letonia-73.000 $

-Saint Luçia-100.000 $

-Dominika – 100.000 $

-Malta – 170.000 $

-Grenada – 200.000 $

-St. Kitss and Nevis – 250.000 $

– Antigua dhe Barbuda – 250.000 $

– Greqia -280.000 $

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Korriku, poezi nga A. Z. Çajupi

Krahas shpenzimeve të luksit, si jahtet, avionët privatë, etj., të pasurit po priren gjithmonë e më shumë të shpenzojnë për të pasur një nënshtetësi të dytë apo të tretë. Shumë shtete kanë filluar të ofrojnë programe të ndryshme për “shitjen” e nënshtetësisë, e cila ofrohet kryesisht për njerëzit që investojnë […]