Lojrat e Mëndjes

administrator
Read Time1 Minute, 3 Seconds

Aplikacionet gjithnjë kanë zhvilluar mundësinë e rritjes së aftësisë intuitive duke qëndruar në komoditetin e kolltukut. Klientët në 2013 shpenzuan më shumë se 500 Milion $ në programe kompjuterike për zhvillimin e intelektit,  dhe vlera e tregut do të rritet në më shumë se 3 Miliard $ në vitin 2020. (Thirrje Programuesve të rinj shqiptarë që kanë imagjinatë , të fillojnë të bëhen pjesëmarrës në tregun e lojërave të tilla në një treg kaq të leverdisshëm ) Premtimi është se do mendoni shpejt dhe do ju zhvillohet memorja, ose edhe nuk do reshtni së njohuri vetveten. Por i tërë shpenzimi mund të jetë një shpërdorim.

Një artikull i fundit në këtë fushë nga Psychological Science in the Public Interest tregoi afërisht 400 studime akademike të programeve kompjuterike, dhe duket se ushtrimet e stërvitjes së trurit e zhvillojnë njeriun të kryej më mirë vetëm ato ushtrime. Ato nuk ndihmojnë me fushat e tjera, ose të rrisin aftësinë e memorjes ose të njohjes. Megjithatë, mos bini të gjynjëzuar në dëshpërim.

Kërkimet kanë treguar se ushtrimet fizike, ato lloj ushtrimesh që përfshijnë lëvizjen e trupit dhe jo të një gishti të vetëm – mund të zgjasin edhe një dekadë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dita botërore kundër urisë, deputeti Bushati ndihma për familjet në nevojë

Aplikacionet gjithnjë kanë zhvilluar mundësinë e rritjes së aftësisë intuitive duke qëndruar në komoditetin e kolltukut. Klientët në 2013 shpenzuan më shumë se 500 Milion $ në programe kompjuterike për zhvillimin e intelektit,  dhe vlera e tregut do të rritet në më shumë se 3 Miliard $ në vitin 2020. […]