2017-ta viti i Prenk Jakovës

administrator
Read Time25Seconds

Në prag të 100-vjetorit të lindjes së Artistit të Popullit, Prenk Jakova, Teatri i Operas dhe Baletit ka shpallur 2017-ën si vitin e kompozitorit Jakova.

Prenk Jakova është kompzoitori i të parës opera shqiptare, ndërsa krijimtaria e tij është e pasur me dhjetëra vepra vokale, këngë korale të përpunuara, pjesë orkestrale, muzike filmash etj.

Prenk Jakova, konsiderohet edhe si themeluesi i gjinisë së operës kombëtare shqiptare me dy veprat e tij “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” dhe “Mrika”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Nis punën linja e re e autobusit “Materniteti i Ri - ish Fusha e Aviacionit”, shtohen 17 mjete

Në prag të 100-vjetorit të lindjes së Artistit të Popullit, Prenk Jakova, Teatri i Operas dhe Baletit ka shpallur 2017-ën si vitin e kompozitorit Jakova. Prenk Jakova është kompzoitori i të parës opera shqiptare, ndërsa krijimtaria e tij është e pasur me dhjetëra vepra vokale, këngë korale të përpunuara, pjesë […]